Pirotski Tigar radi obuću za NATO vojsku 1Foto: Fabrika Tigar Tajers

Kompanija Tigar iz Pirota danas je saopštila da će na osnovu novog ugovora sa poljskom firmom Intechplast izvoziti zaštitnu obuću u Poljsku, Irak, Iran, Katar, Tursku, Nemačku, Saudijsku Arabiju, ali i za potrebe NATO alijanse.

Generalni direktor kompanije Tigar Vladimir Ilić sastao se u Beogradu sa predstavnicima Intechplasta i ugovorio proizvodnju zaštitnih čizama za tog kupca, posebno izradu vatrogasnih čizama za NATO snage.

Za kupca iz Poljske se u Tigrovoj fabrici obuće ručno izrađuju vatrogasne, vatrogasno-šumarske i čizme pod brendom „FHR“.

„Od nedavno u Tigrovoj vatrogasnoj čizmi koračaju bezbedno i NATO jedinice za vanredne situacije. Reč je specijalnoj obući otpornoj na visoke temperature i do 250 stepeni sa vatrootpornim i uljanootpornim đonom, koje koriste NATO trupe u intervencijama spasavanja“, navodi se u kompanijskom saopštenju.

Tigar ima potpisane ugovore o proizvodnji čizama specijalne namene za armiju Finske za 2020. godinu, koji podrazumevaju početak proizvodnje u novembru ove godine. U kompaniji očekuju da će na osnovu dugoročne saradnje takav ugovor porpisati i za 2022. godinu.

Prema rečima Ilića, Tigar ima i ugovor o izvozu obuće za obuće za potrebe vojske Švedske do 2022. godine.

On je najavio da će ručna izrada 4.000 pari obuće specijalne namene u pirotskoj fabrici obuće startovati od oktobra i da će rasti obim proizvodnje.

U saopštenju Tigra se ističe da je ta kompanija treća u svetu, a druga u Evropi, među proizvođačima-izvoznicima gumene obuće.

Kompanija, većinski u državnom vlasništvu, istakla je da se visoko pozicionira zahvaljujući kvalitetu proizvoda i velikom izvoznom potencijalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari