Zastava oružje je tokom prvomajskih praznika, na Sajmu lova i ribolova u Kragujevacu, domaćoj javnosti predstavila prototip pištolja sa rukohvatom od polimera (plastike) „rašomon“, koji predstavlja novi razvojni poduhvat stručnjaka kragujevačka fabrike.

 Svetsku promociju novi Zastavin pištolj imao je nedavno, sredinom marta, na sajmu u Nirnbergu, najvećoj smotri lovačkog, sportskog i opružja za ličnu odbranu u Evropi, gde je bio jedan od retkih noviteta među proizvodima više od 1.140 izlagača iz 55 zemalja sa svih kontinenata.

Izradom prototipa pištolja sa rukohvatom od polimera Zastavina fabrika oružja je ušla u red poznatih svetskih kompanija, kao što su Bereta i Sig sauer, koje u svojim proizvodnim programima već imaju takve pištolje. Zastavin pištolj je, međutim, tvrde u toj fabrici jeftiniji od onih koji se proizvode u drugim fabrikaama, a ima i neke novitete u odnosu na konkurenciju.

– Korišćenjem jeftinijih materijala, kao što je polimer, želimo da pojeftinimo proizvodnju pištollja. Jeftina i masovna proizvodnja pištolja sa rukohvatom od polimera treba da nam obezbedi značajan profit na inostranim tržištima, kažu za naš list u Zastavi oružju. U toj fabrici još uvek ne saopštavaju kad bi mogla da počne serijska proizvodnja novog pištolja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari