PKS: Domaća 'Srebrna maska' za zaštitu od zaraze uskoro u prodaji 1Foto:PKS logo

Na tržištu Srbije uskoro će biti nova, „srebrna maska“ za zaštitu od zaraze, najavila je danas Privredna komora Srbije (PKS).

To je rezultat povezivanja dve domaće proizvodne kompanije: „Koloida“ i „Galenike farmacije“.

„Srebrna maska“ je proizvedena primenom „savremenih nanotehnologija, pri čemu se joni srebra i zeolit putem ultrazvučne jonizacije trajno integrišu u tkaninu što predstavlja dodatni nivo zaštite“, objašnjeno je u saopštenju.

Te maske će se proizvoditi u veličinama za decu i odrasle, a biće na tržištu sredinom oktobra.

Partnerstvo „Galenike farmacije“ i „Koloida“, nastalo posle početnog povezivanja uz posredovanje PKS, „predstavlja odličan model za stvaranje domaćih inovativnih proizvoda, konkurentnih i na međunarodnom tržištu“, istakla je Komora.

„Očekujem da će ova saradnja biti odličan primer drugima da se povezuju, razmenjuju ideje, razrađuju rešenja i kreiraju kvalitetne proizvode. PKS će uvek biti institucionalna podrška domaćoj prerađđivačkoj industriji i njenim nastojanjima da stvori nove vrednosti“, izjavila je Mirjana Vučićević, sekretarka Udruženja PKS za farmaciju i medicinsku delatnost, tokom posete proizvodnom pogonu kompanije „Galenika farmacija“ u Petrovcu na Mlavi.

„Galenika faramacija“ će, kako je saopšteno, u saradnji s Fondacijom Novaka Đokovića i kompanijom „Koloid“, pokrenuti humanitarni projekat u okviru kojeg će prvih 100.000 proizvedenih „srebrnih maski“ biti poklonjeno đacima prvih razreda svih osnovnih škola u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari