PKS pokreće novi projekat podrške domaćim proizvođačima 'Stvarano u Srbiji' 1Foto:D.E

Privredna komora Srbije (PKS) predstavila je danas u Beogradu novi projekat „Stvarano u Srbiji“ sa ciljem podrške domaćim proizvodima i proizvođačima, kao i jačanja svesti potrošača o značaju kupovine proizvoda stvaranih u Srbiji.

Predsednik PKS Marko Čadež je predstavljajući projekat istakao da će domaći proizvođači biti podržani kreiranjem oznake „Čuvarkuća“ koja garantuje domaće poreklo i kvalitet.

„Takođe, želimo i da probudimo svest potrošača o značaju kupovine domaćih proizvoda, kako bismo omogućili bolje mesto za život i rad u Srbiji“, istakao je Čadež.

Prema njegovim rečima podrška domaćim proizvodima ima višestruke pozitivne efekte na ekonomiju Srbije, „od povećanja zaposlenosti i investicija, preko podizanja konkurentnosti i jačanja imidža domaćih brendova i Srbije kao zemlje uspešnih kompanija, do unapređenja spoljnotrgovinskog bilansa“.

Oznaku „Čuvarkuća“ nosiće kvalitetni proizvodi ili linije proizvoda, od domaćih sirovina, u oblasti prerađivačke industrije.

Dominantno učešće srpskog rada i materijala je jedan od uslova za dobijanje te oznake, što znači da minimum 80 odsto rada i vrednosti proizvoda mora da bude stvarano u Srbiji, u posebnim slučajevima 60 odsto.

Proizvođači koji žele da njihovi proizvodi dobiju oznaku kvaliteta „Čuvarkuća“ od sutra mogu da se prijave preko sajta stvaranousrbiji.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari