PKS pokreće treći ciklus anketiranja privrednika 1Foto: Pixabay

Privredna komora Srbije (PKS) u okviru istraživanja „Zajedno kroz krizu“ pokreće treći i konačni ciklus anketiranja privrednika, kako bi se, kroz praćenje promena u poslovanju uzrokovanih krizom, što bolje odgovorilo na zahteve privrede, saopšteno je danas iz PKS.

Istraživanje se odvija u saradnji sa USAID-ovim Projektom saradnje za ekonomski razvoj i posvećeno je ekonomskim aspektima krize prouzrokovane pandemijom korona virusa.

Cilj ankete je sagledavanje efekata krize na poslovanje privrede i uslova potrebnih za njen oporavak, a upitnik je dostupan u onlajn formi do podneva u petak, 12. juna.

Anketa treba da obezbedi odgovore na to koliko firmi je deo globalnih lanaca vrednosti, koje su im strategije oporavka iz krize, i posebno, koje su mere preduzete kako bi se vratili na nivo pre krize, poručili su iz PKS.

Upitnik je osmišljen tako da pruži relevantne odgovore i po vremenskim presecima u ukupnom periodu trajanja krize, kao i po sektorima, regionalnoj zastupljenosti, veličini preduzeća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari