PKS: U trci za Nacionalnu nagradu društveno odgovornog poslovanja 15 kompanija 1Foto:PKS logo

Privredna komora Srbije (PKS) saopštila je danas da je žiri Nacionalne nagrade za društveno odgovorno poslovanje „Đorđe Vajfert“, koju dodeljuje PKS, izabrao 15 finalista.

Nagrada se dodelјuje u tri kategorije – velika privredna društva, srednja privredna društva i mikro/mala privredna društva, a proglašenje pobednika i svečano uručenje priznanja biće održano 24. maja u PKS, navedeno je u saopštenju.

Članovi stručnog žirija glasali su o izboru po pet privrednih društava u sve tri kategorije na osnovu izveštaja nakon poseta 36 kompanija koje su se plasirale u drugi krug, procene društvno-odgovornih projekata i utiska o kandidatima.

Finalisti takmičenja za nagradu „Đorđe Vajfert“ za 2018. godinu u kategoriji velikih privrednih društava su: DM drogerije market iz Beograda, Metalac iz Gornjeg Milanovca, Naftna industrija Srbije, Tarket iz Bačke Palanke i Telekom Srbija.

Finalisti u kategoriji srednjih privrednih društava su Bosis iz Valjeva, Manpower iz Beograda, Specijalna bolnica Čigota sa Zlatibora, Telegroup iz Beograda i Vega it sourcing iz Novog Sada.

U finale u kategoriji malih/mikro firmi plasirali su se Gsk iz Beograda, Infostud 3 iz Subotice, Neofyton iz Novog Sada, Novitet iz Žitkovca i Omladinski edukativni centar iz Niša.

Kompanije koje su ušle u finalnu fazu takmičenja predstaviće se članovima žirija na trećem sastanku, 15. maja, kada će biti utvrđen konačan redosled (rang) od 1. do 5. mesta u sve tri kategorije.

U sastavu žirija su predstavnici Privredne komore Srbije, Ministarstva privrede, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva zaštite životne sredine, Javnog medijskog servisa Srbije i civilnog sektora.

Nacionalnu Nagradu za društveno odgovorno poslovanje PKS dodeljuje od 2007. godine.

U sedmom ciklusu ukupno je pristiglo 50 prijava na konkurs, koji je bio otvoren za sva privredna društva od 15. januara do 27. februara 2019. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari