PKS: Veliko Interesovanje za firme iz Srbije u Kazahstanu 1Foto: PKS

Srpske kompanije iz građevinskog sektora, projektovanja, opremanja, putne infrastrukture i prateće opreme, u organizaciji Privredne komore Srbije i Razvojne agencije Srbije, učestvuju na Međunarodnom sajmu građevinarstva i enterijera „KazBuild“ koji je počeo danas i trajaće do 8. septembra, saopštava PKS.

Već prvog dana sajma kompanije iz Kazahstana i drugih država Centralne Azije pokazale su veliko interesovanje za rešenja srpskih kompanija u oblasti fasadnih elemenata, vrata i prozora specijalne namene, čeličnih konstrukcija i putne infrastrukture od aluminijuma, peći na čvrsta goriva, sistema tretiranja vode u wellness i spa centrima, elektroopreme, enterijera.

Svoju ponudu u poslovnom centru u Almatiju predstavljaju: Alex Engineering & Construction Beograd, DigiTel Gornji Milanovac, Elektromontaža Kraljevo, Entero Nova Pazova, Milan Blagojević Smederevo, Perfom Požega, Simi Mladenovac, Tehnomarket Pančevo, Unipromet Čačak.

Kompanije iz Srbije prvi put izlažu na sajmu „KazBuild“, najvećoj sektorskoj međunarodnoj manifestaciji Centralne Azije, koja je ove godine okupila 465 izlagača iz 25 zemalja. Sajam je odlična prilika za sklapanje partnerstava i poslovnih aranžmana, kao i rast srpskog izvoza, jer većinu eksporta čini upravo građevinska i prateća oprema. Firme iz Srbije takođe su zainteresovane da učestvuju u realizaciji infrastrukturnih projekata u Kazahstanu i drugim zemljama Centralne Azije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari