Počela prijava za vaučere za subvencionisani odmor 1Mataruška banja Foto: Z. Nikolić

Prijava građana za korišćenje vaučera za godišnji odmor u Srbiji počela je danas. Više informacija o vaučerima, za koje će moći da se prijavi u svakoj filijali Pošta Srbije, može da se dobije na brojeve telefona koje je jutros objavilo Ministarstvo trgovine, telekomunikacija i turizma – 011/2606-521 i 011/2606-576.

Građanima Srbije na raspolaganju je 400.000 novih vaučera u iznosu od 5.000 dinara, koje je moguće iskoristiti do 20. novembra ove godine.

Izmenama i dopunama Uredbe o korišćenju, vaučeri će moći da se koriste za smeštaj u ugostiteljskim objektima u celoj zemlji, bez izuzetka, povećan je limit primanja za radno angažovana lica, kao i za ratne vojne invalide i civilne invalide rata sa 60.000 na 70.000 dinara.

Da odmaraju uz subvencije od sada će moći i studenti, koji su u obavezi da prilikom podnošenja prijave prilože original potvrdu visokoškolske ustanove o statusu studenta prvog, drugog ili trećeg stepena, za tekuću školsku godinu, kao i fotokopiju prve, odnosno druge strane indeksa, sa slikom i ličnim podacima.

Novina u odnosu na prethodnu raspodelu vaučera je da će oni moći da se iskoriste i u Beogradu i Novom Sadu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari