Podizanje svesti o održivom razvoju 1Foto: CRE-ART CUBATÃO/ freeimages

Najbolji primeri održivog razvoja iz poslovnih praksi u Srbiji predstavljeni su danas na panel diskusiji koju su organizovali Srpska asocijacija menadžera (SAM) i kompanija Hemofarm, Heineken, Ikea i Šnajder elektrik.

Cilj te panel diskusije bilo je je podizanje svesti poslovne javnosti, kompanija i pojedinaca u Srbiji o važnosti održivog razvoja, aktivnog ulaganja u razvoj ljudi i podsticanje inovacija, što bi posledično dovelo do napretka u samoj kompaniji, ali i u društvu, saopšteno je iz SAM.

Panelisti su prezentovali konkretne primere brige o životnoj sredini, odgovornog odnosa prema lokalnoj zajednici, ulaganjima u programe za mlade, energetskoj efikasnosti, predstavivši prisutnima svoje ideje i načine kako su ih realizovali.

– Principi održivog razvoja utkani su u poslovnu filozofiju i strategiju Hemofarma, a najviša ocena A+ za dosadašnje izveštavanje, najbolja je potvrda naše posvećenosti da svojim konkretnim delima inspirišemo druge, izjavila je direktor korporativnih poslova Hemofarm Sanda Savić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari