Podsticaj razvoju lokalne zajednice 1Foto: N. Kovačević

Najbolji projekti koji su pristigli na konkurs „Za moj Kosjerić“, koji nekoliko godina raspisuje Titan cementara u tom gradu, podržani su sa više od 27.000 evra, koje je obezbedila ta kompanija.

Čestitajući nagrađenima, generalni direktor cementare Miroslav Gligorijević je istakao da taj konkurs predstavlja važan deo politike održivog razvoja kompanije

U oblasti kulture podržani su projekti „Centar za edukaciju Inkubator“ NVO Ko.AKTIVA“, „Međunarodni umetnički kamp BalancEcho“ Udruženja K-Town Group, „Odjeci – život i stvaralaštvo Lize Marić Križanić“ Turističko-sportske organizacije Opštine Kosjerić, „Đačka riznica“ Udruženja učitelja, kao i „Festival folklora Mali opanak“ KUD Maksim Marković. Novčanu podršku su osvojili i ekološki projekti „Uređenje i unapređenje životne sredine“ MZ Radanovci i „Oživimo naše šume 2017“ LU Kosjerić.

Projekti „Apiedukacija“ Društva pčelara Miladin Zarić – Mišo, „Avalon“ NVO Ko.AKTIVA, „Kutak za dečiji trenutak“ OŠ Jordan Đukanović iz Varde i PU Olga Grbić, „Nukleus 21“ OŠ Mito Igumanović, „Dečji letnji kamp društva Subjel“ i „Sportić u vrtiću“ PU Olga Grbić, nagrađeni su u oblasti obrazovanja. O oblasti socijalne zaštite i uključivanja, nagrađeni su radovi „Olovka piše srcem, duša šara rukom“ Kluba udruženih penzionera i „Radionice za osobe sa invaliditetom na teritoriji opštine Kosjerić“ Udruženja volontera SOS-KOS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari