Protesti poljoprivrednika u Vojvodini i delu centralne Srbije ne mogu rešiti problema u finišu kampanje za opšte izbore u Srbiji, već omogućavaju zloupotrebe pojedincima i političkim partijama, tvrde predstavnici devet udruženja poljoprivrednika koji su se juče oglasili saopštenjem u kome, između ostalog podsećaju i da su koristeći drugi metod, učestvovali u kreiranju i dopunjavanju mera koje je donosilo Ministarstvo.

 „Većina afirmisanih i legitimih udruženja poljoprivrednika ne organizuje trenutne proteste i blokade na teritoriji Vojvodine a ambicija učesnika protesta nije korist poljoprivrednika već obična borba za politički interes“.

Naglašeno je da pojedini poljoprivrednici nemaju „podršku reprezentativnih udruženja“ i „izlaze sa lično motivisanim, različitim i nedovoljno jasnim zahtevima, što ne doprinosi ugledu poljoprivrednika i ruši sistem organizovanog nastupa prema državi“. „Konfrontacija sa Vladom koja ima tehnički karakter je bespredmetna a blokade puteva predstavljaju pritisak više na građne u kolonama nego na državu“ zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari