Popović: Turizam razvojna šansa Podrinja 1Foto: Ministarstvo za tehnološke inovacije i razvoj

„Drina je jedan od najvećih turističkih potencijala Srbije i jedna od najlepših reka u Evropi. Teritorija Podrinja bogata je atraktivnom turističkom ponudom, vanserijskim prirodnim lepotama, manastirima, spomenicima kulture, etno selima i domaćinstvima. To su atrakcije koje najviše privlače turiste iz Evrope i Rusije. Zato je turizam velika razvojna šansa čitavog Podrinja“

To je danas rekao Nenad Popović, ministar za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Republike Srbije, navodi se u saopštenju tog ministarstva.

On je danas u Malom Zvorniku otvorio drinsku regatu koja se odvija u okviru višednevne manifestacije „Drina je smisao života“ u ovoj opštini.

„Grad Zvornik i opština Mali Zvornik za mene su jedan grad na dve obale. To je simbol jedinstva srpskog naroda sa leve i desne obale Drine, iz Srbije i Republike Srpske“, naveo je Popović.

On je istakao da će Vlada Republike Srbije podržati napore koje opština Mali Zvornik kontinuirano ulaže u unapređenje turističkih potencijala ovog kraja. „Turizam je jedna od najbrže rastućih grana privrede u Evropi. Razvoj turizma u Malom Zvorniku vidimo kao šansu za privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mesta, posebno za mlade“, rekao je Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari