Popović: Za start- ap kompanije 250 miliona dinara 1Foto: Fonet/Kabinet ministra za inovaciju i tehnološki razvoj

Ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović najavio je danas konkurs od 250 miliona dinara za nove start-ap kompanije i sve one koji žele da se bave inovacijama u okviru malih i srednjih preduzeća, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Popović je, tokom posete kompaniji Mont Stubline u Obrenovcu rekao da su Vlada Srbije i Fond za inovacionu delatnost, sa više od 25 miliona dinara pomogla tu firmu sa 35 zaposlenih, od kojih su petoro izvrsni mašinski inženjeri.

Vlasnici kompanije nisu pripadnici nijedne partije. Stranačka pripadnost meni nije važna, već samo kompanije koje dobro posluju, rekao je Popović.

Kompanija Mont Stubline se bavi recikliranjem organskog otpada i dobavljanjem i instaliranjem komponenti za vodeće proizvođače postrojenja za biomasu u Evropi, a Vlada je pomogla njihov inovativni projekat „Ekonomski izmenjivači toplote za pasterizaciju organskog otpada“.

Uz našu pomoć, Mont Stubline će povećati broj radnih mesta i celokupni izvoz. Do sada su izvozili u zemlje Evropske unije, a ja ću im lično pomoći da izvoz prošire i na tržište Rusije, poručio je Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari