Posao u Nemačkoj za 2.770 radnika iz Srbije 1Foto: FreeImages / boris peterka

Privredna komora Srbije objavila je javni poziv za dodelu detašmana za upućivanje zaposlenih na privremeni rad u SR Nemačkoj.

Odobrena kvota za poslodavce iz Srbije za detašmansku 2016/2017. godinu je 2.770 zaposlenih, od čega je 1.080 u sektoru građevinarstva, navodi se u saopštenju PKS.

Poslodavci koji su izvođenje radova počeli u prethodnim detašmanskim godinama treba da Privrednoj komori Srbije dostave informaciju o broju zaposlenih koji od 1. oktobra 2016. ostaju na radu u Nemačkoj, na osnovu dobijenih Saglasnosti iz prethodnih raspodela kvota.

Za dodelu detašmana može da konkuriše poslodavac sa sedištem u Srbiji, registrovan da obavlja delatnost za koju se dodeljuje detašman. Poslodavac treba da ima predstavništvo u Nemačkoj i da posluje u skladu sa nemačkim propisima.

Uz zahtev za izdavanje Saglasnosti poslodavac je obavezan da dostavi fotokopiju Ugovora o izvođenju radova na nemačkom jeziku sa prevodom na srpski jezik, plan dinamike radova ili izjavu na memorandumu privrednog subjekta, potpisanu od ovlašćenog lica, ukoliko plan nije utvrđen, kao i fotokopiju dokaza o otvorenom predstavništvu u Nemačkoj.

Dodatne informacije se nalaze na portalu Privredne komore Srbije, telefoni 011-3304-577 i 011-4149-480, elektronska adresa [email protected]

Na osnovu Sporazuma između Saveznog izvršnog veća SFRJ i Vlade SR Nemačke o upućivanju jugoslovenskih radnika organizacija udruženog rada iz SFRJ i zapošljavanju u SR Nemačkoj na osnovu ugovora o izvođenju radova, poslodavci iz Republike Srbije imaju pravo učešća u raspodeli kontingenta (kvote) zapošljavanja u SR Nemačkoj za detašmansku 2016/2017 godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari