On je novinarima rekao da bi ukupna ulaganja u ovaj posao trebalo da dostignu 220 miliona dolara. Vučić je naglasio da će UAE samo u prvoj fazi uložiti 33 miliona dolara i to u proizvodne linije u Krušiku, UTVA i Teleoptiku.

Iako se ugovor odnosi samo na protivoklopni raketni sistem ALAS velikog dometa, Vučić kaže da princ prestolonaslednik šeik Muhamed bin Zajed Al Nahjan, prilikom obilaska srpskog štanda na Sajmu u Abu Dabiju, nije krio interesovanje za tenkovsko oruđe „bumbar“. Pregovori o „bumbaru“ su, kako je Vučić rekao, počeli.

Ministar odbrane Srbije je iz Abu Dabija nastavio ka Berlinu, a potom će otići u Angolu, gde ga čeka još jedan posao vezan za namensku industriju, odnosno potpisivanje ugovora za rekonstrukciju i izgradnju vojnih ustanova. Pregovore o poslu vrednom 900 miliona dolara nije započela aktuelna vlada, ali Vučić kaže da u Angolu ide da bi taj posao priveo kraju.

Inače, ugovor koji je juče potpisan, prema saopštenju koje je izdalo Ministarstvo odbrane, predviđa zajednički razvoj i opremanje raketnog sistema ALAS, čime će biti definisane nove generacije sličnih i većih dometa i prethodi ugovoru za zajedničku proizvodnju i isporuku velikih količina, kako ovih raketa tako i celog raketnog sistema i svih njegovih komponenti. Na realizaciji tog posla biće angažovane fabrike Krušik, Teleoptik i UTVA.