Poskupeo taksi prevoz u Zrenjaninu 1Foto: Wikipedia

Start taksimetra u Zrenjaninu počinje sa 40 dinara umesto dosadašnjih 20 dinara, odlučilo Gradsko veće. Kada odluku potvrdi lokalna skupština, građanima preostaje da se prebroje i vide koliko će ih na kraju koštati ova mera.

– Donošenju rešenja o usklađivanju ekonomski najniže cene taksi prevoza pristupilo se na zahtev ovdašnjih taksi udruženja. Sagledavajući tržišne uslove i upoređujući cene u ostalim gradovima došlo se do zaključka da smo mi imali najniže cene, tako da smo izvršili izmene, pa smo start povisili sa 20 na 40 dinara, vožnju po kilometar satu sa 40 na 45, a čekanje po času je ostalo 500 dinara, kao i cena za prtljag u iznosu od 20 dinara, obrazložio je predlog izvestilac o ovoj tački Milan Jovanov.

U gradskoj administraciji kažu da je odluka o ceni taksi usluga doneta na inicijativu samih taksista, jer je vršenjem kontrola otkriveno mnogo nepravilnosti, najviše zbog neplaćanja obaveza taksista.

– Morali da izađemo u susret taksistima. Zaista je početna cena bila ubedljivo najjeftinija, a bez obzira na tu početnu cenu, naši sugrađani nisu plaćali ispod sto dinara prevoz, neće ni sada, verujem da će najviše vožnji biti od 100 do 130, ili 140 dinara, pa ćemo i dalje imati najniže cene. Pravimo red što se tiče taksi prevoza i javnog prevoza. Vrlo brzo ćemo doneti i odluke o novim linijama gradskog i prigradskog saobraćaja i što će biti samo jedan korak u unapređivanju prevoza u gradu, navodi zrenjaninski gradonačelnik Čedomir Janjić.

Zrenjanin ima nekoliko profesionalnih udruženja taksista i više stotina taksi vozila, praktično svako ko je ostao bez posla lako je mogao proteklih godina da stupi u ovu službu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari