Pošta: Nije tačno da pošiljke naručene preko interneta nestaju u Srbiji 1Foto: Beta/Milan Timotić

Pošta Srbije demantovala je danas navode da pošiljke naručene preko interneta nestaju u Srbiji.

Ranije ove nedelje pojavili su se navodi da su cene pošiljki sa sajtova poput Aliekspresa iz Kine znatno poskupele zbog toga što nestaju u Srbiji.

Pošta Srbije u saopštenju je istakla da se sve pošiljke, pa i one generisane internet trgovinom, prerađuju, distribuiraju i uručuju u skladu sa Zakonom o poštanskim uslugama, propisanim procedurama i rokovima dostave, po prispeću u Poštu Srbije i završenih carinskih postupaka.

Pošta je najavila i da će iskoristiti pravnu zaštitu protiv netačnih i uvredljivih objava organizacije Efektiva i „potonjih tendencioznih napisa i objava u pojedinim medijima“.

Ponovnim uspostavljanjem međunarodnog saobraćaja značajno su ubrzani i normalizovani tokovi transporta međunarodnih pošiljkui, za razliku od vremena na početku pandemije, kada je transport bio u prekidu, navodi se u saopštenju.

Poštanske i ekspresne pošiljke, sve vreme, od prijema do uručenja, uvek se nalaze isključivo u prostoru javnog preduzeća Pošta Srbije ili prostorijama operatora, u koje carinici nemaju pravo samostalnog pristupa, saopštila je danas Uprava carina, posle napisa u medijima da “masovno nestaju“pošiljke male vrednosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari