Postavljena osvetljenja na osam putnih prelaza 1Foto: Zeleznice Srbije (arhiva)

Infrastruktura železnice Srbije saopštila je danas da je u protekla dva meseca postavila osvetljenje na osam putnih prelaza obezbeđenih savremenom automatskom opremom, na najfrekventnijim deonicama na međunarodnom železničkom Koridoru 10 između Beograda i Šida i na barskoj pruzi između Resnika i Valjeva.

Na taj način, kako se navodi u saopštenju, „Infrastruktura železnice Srbije“ sprovela je dodatne mere za obezbeđenje bezbednog odvijanja železničkog i drumskog saobraćaja na najfrekventnijim putnim prelazima na Koridoru 10 i barskoj pruzi.

Na magistralnoj pruzi Beograd – Šid osveteljena su tri putna prelaza, i to između stanica Golubinci i Putinci, zatim između stanica Putinci i Ruma kao i između stanica Martinci i Kukujevci.

Na barskoj pruzi osvetljeno je pet putnih prelaza između Divaca i Valjeva, i to putni prelazi „Kristal“, „Lukavac“, „Antonića kapija“, „Popučke“ i „Grabovački“.

Pored osvetljenja, na ovoj deonici barske pruge, u zoni naseljenog mesta „Popučke“ postavljene su i vibro trake na daljinama od 80, 120 i 240 metara ispred zone putnog prelaza kao dodatne mere upozorenja sa ciljem povećanja bezbednosti železničkog i drumskog saobraćaja.

U prvoj polovini avgusta vibro trake biće ugrađene i na putnim prelazima „Kristal“ i „Antonića kapija“, na barskoj pruzi između Divaca i Valjeva.

„Infrastruktura železnice Srbije“ sve ove mere povećanja bezbednosti na putnim prelazima između Beograda i Šida, odnosno između stanica Divci i Valjevo na barskoj pruzi, realizovala je i sopstvenih sredstava.

Uskoro, kako se najavljuje iz tog preduzeća, planirana je ugradnja sto kilometara optičkih kablova, preko kojih će funkcionisati sistem video nadzora na 40 putnih prelaza u Srbiji. Ti putni prelazi biće i osvetljeni.

Sredstva u iznosu od tri i po miliona evra su obezbeđena iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj, a tender za rehabilitaciju elektrotehničkih postrojenja objavljen je početkom jula 2018. godine, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari