Ralf Šreder, generalni direktor austrijsko nemačke kompanije WTE Vasertehnik i Milorad Bjelogrlić, direktor JKP Vodovod i kanalizacija, potpisali su Ugovor o izgradnji i upravljanju postrojenjem za prečišćavanje pijaće vode u Zrenjaninu vredan 25,6 miliona evra.

„Na pragu smo rešavanja velikog problema, pre svega zdravstvenog, a zatim i ekonomskog jer ćemo od trenutka kad budemo imali ispravnu vodu moći da govorimo i o razvoju prehrambene industrije. Ovo je i istorijski trenutak za naš grad budući da je voda, po nalogu sanitarne inspekcije, već sedam godina zabranjena za piće“, naglasio je Mileta Mihajlov, gradonačelnik Zrenjanina.

Generalni direktor WTE Wasertehnik najavio je da će fabrika vode biti otvorena za tri godine, dok je direktor JKP Vodovod i kanalizacija obećao građanima da će dobiti pitku vodu koja će svojim kvalitetom zadovoljavati sve evropske standarde. „Cena prerade vode biće od 0,27 do 0,34 evro centa i sigurno će biti jeftinija od one koju Zrenjaninci sada kupuju u balonima“, rekao je Bjelogrlić novinarima nakon potpisivanja ugovora.

Potpisivanju Ugovora prisustvovali su i predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić kao i ambasador Republike Austrije u Srbiji Klemens Koja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari