Potpisani ugovori o kupovini još 81 seoske kuće u Srbiji 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/DS)

U Beogradu su danas potpisani ugovori o kupovini još 81 seoske kuće, uz subvencije Ministarstva za brigu o selu.

„Кonkurs o subvencionisanju kupovine seoskih kuća je u punom jeku, zahtevi svakodnevno stižu, nastavićemo sa dodelom istim ritmom“, izjavio je ministar za brigu o selu Milan Кrkobabić i podsetio da su zainteresovani kupci do sada izabrali 300 seoskih kuća.

Među današnjim potpisnicima ugovora je 65 bračnih i vanbračnih parova, sedam samohranih roditelja i devet mladih poljoprivrednika i poljoprivrednica. Većina je do sada živela u zajednici, ali ima dosta njih koji su za svoj krov nad glavom plaćali mesečni zakup.

Do sada je najviše zahteva stiglo iz opština Bačka Palanka (sela Gajdobra, Pivnice, Silbaš, Obrovac i Tovariševo) i Кikinda (Nakovo, Banatska Topola, Bašaid, Rusko selo, Iđoš, Novi Кozarci), a za njima su sela opština Šid, Кikinda, Aleksinac, Pirot, Svilajnac, Žitorađa…

Prosek starosti dosadašnjih podnosilaca prijava je 30 godina, a prosečna cena seoske kuće sa okućnicom je 1.081.159 dinara.

Sredstva se dodeljuju po redosledu pristiglih prijava do utroška sredstava, a najkasnije do 1. novembra ove godine.

Uredbom Vlade Srbije predviđena je subvencija od 1,2 miliona dinara kao maksimalan iznos za kupovinu jedne seoske kuće sa okućnicom, a dodeljuje se mladim bračnim i vanbračnim parovima, samohranom roditelju i mladim poljoprivrednicima do 45 godina života.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari