Potvrđen bankrot Jugoremedije 1

Žalba Odbora poverilaca Jugoremedije je odbijena a Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je rešenje Privrednog suda Zrenjanin, kojim je proglašen bankrot.

Odluka je stigla u ovdašnji Privredni sud, odakle treba stečajnom upravniku da se naloži oglašavanje procene fabrike u stečaju i dalje postupanje do konačnog oglašavanja prodaje. Kako se može nezvanično čuti, rešenje tek treba da bude dostavljeno Odboru poverilaca.

– Nismo još ništa napismeno dobili premda smo načuli da rešenje nije najpovoljnije. Samo je važno da se nađe kupac – ocenjuje Vladimir Pecikoza, predsednik Odbora poverilaca Jugoremedije Ad u stečaju.

Naredni koraci koje nadgleda Privredni sud, a sprovodi stečajni upravnik uz saglasnost Odbora poverilaca jeste oglašavanje za prikupljanje ponuda za procenu vrednosti „Jugoremedije“.

– Stečajna masa Jugoremedije će se prodavati kao pravno lice, sa licencama i svime što ovoj fabrici pripada. Tek kada se završi procena vrednosti, oglasiće se prodaja – objasnio je nedavno za Danas stečajni upravnik Radovan Savić.

Ukoliko procena vrednosti fabrike bude gotova u naredna dva meseca, ovog proleća može se očekivati oglašavanja njene prodaje. Stečaj u Jugoremediji uveden je decembra 2012. godine a okončan novembra 2016, kada nakon brojnih pokušaja nije usvojen plan reorganizacije, jer je većinski poverilac K+heta Real Estate odustala od pokušaja da reorganizuje fabriku i pokrene proizvodnju. Proglašenjem bankrota pristupa se prodaji imovine i namirenju dugovanja.

S obzirom na to da je fabrika radila u zakupu do 1. novembra 2016. očekivanja malih akcionara su da će bar završiti u rukama farmaceuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari