U cilju upoznavanja sa razvojnim potencijalima opštine i do sada realizovanim projektima za privlačenje investicija, Zrenjanin su obišli predstavnici Svetske banke. U poseti su boravili Dermont Kofi, direktor programa „Investirajte u Zapadni Balkan“ i Vim Dou, zadužen za nadzor ovog projekta.

U cilju upoznavanja sa razvojnim potencijalima opštine i do sada realizovanim projektima za privlačenje investicija, Zrenjanin su obišli predstavnici Svetske banke. U poseti su boravili Dermont Kofi, direktor programa „Investirajte u Zapadni Balkan“ i Vim Dou, zadužen za nadzor ovog projekta. Dogovoreno je da tokom februara Zrenjanin poseti delegacija suprevizora Svetske banke, koja će razmotriti konkretne mogućnosti uključenja opštine u program ulaganja u oblasti finansijskih, marketinških i informacionih usluga.
– Ukoliko ocena supervizora bude povoljna, programi i aktivnosti opštine na stvaranju ambijenta za investiranje dobiće pozitivno mišljenje Svetske banke. To bi donelo nov kvalitet predstavljanja Zrenjanina novim investitorima, koji bi se uz ovakvu prodršku lakše odlučivali za ulaganje u našu sredinu – ocenio je Goran Knežević, predsednik SO Zrenjanin. Prilikom dvodnevnog boravka u Zrenjaninu, delegacija Svetske banke obišla je pogone kompanije Pekokar Holand i gradilišta gde pogone podižu Pompea, Fulgar i Fiva-Valter grupa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari