Preduzetnicima iz republičkog budžeta preko milijardu dinara bespovratnih sredstava 1Foto: Zoran Panić

Razvojna agencija Srbije raspisala je javni poziv za dodelu sredstava iz Programa podrške konkurentnosti, produktivnosti i internacionalnizaciji mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetnika.

Danas je u prostorijama Ugovorne okružne Privredme komore Pirot predstavljen i Program podrške malim preduzećima za nabavku opreme. „Budžet programa podrške produktivnosti i internacionalizaciji je oko 140 miliona dinara, a programa za nabavku opreme viđe od 550 miliona dinara“, kaže Ivan Mihajlović iz Regionalne razvojne agencije Jug.

Za sredstva iz ovih programa mogu se prijaviti preduzetnici koji izmedju ostalog posluju najmanje dve godine i vode knjige po sistemu dvojnog knjigovodstva. Prijavljivanje za sredstva iz programa za nabavku opreme je do utroška sredstava ili najkasnije do 31.decembra ove godine, a za program podrške produktivnosti do utroška sredstava ili do 30. septembra.

Mihajlović kaže da je preko milijardu dinara bespovratnih sredstava preko različitih programa namenjeno preduzetnicima iz budžeta Srbije.

„Interesovanje za ove programe je veliko i preko Regionalne razvojne agencije Jug za sedam godina isplaćeno je više od 230 miliona dinara bespovratnih sredstava“, rekao je Mihajlović.

Ugovorna okružna Privredna komora Pirot u saradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom Jug, organizovala je danas prezentaciju programa u prostorijama Komore u Pirotu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari