Predstavnici američke kompanije Dženeral motors potvrdili su juče da će u kragujevačkoj Zastavi u dogledno vreme početi proizvodnja jednog od Opelovih modela automobila. „Možemo da potvrdimo da je Dženeral motors u pregovorima sa Zastavom kako bismo precizirali uslove proizvodnje Opelovih vozila u Srbiji.

Predstavnici američke kompanije Dženeral motors potvrdili su juče da će u kragujevačkoj Zastavi u dogledno vreme početi proizvodnja jednog od Opelovih modela automobila. „Možemo da potvrdimo da je Dženeral motors u pregovorima sa Zastavom kako bismo precizirali uslove proizvodnje Opelovih vozila u Srbiji. Pošto su pregovori u toku, bilo bi neprikladno da dajemo bilo kakve komentare u vezi s tim“, navodi se u saopštenju Dženeral motorsa dostavljenom Informativnoj službi Grupe Zastava vozila.
U Kragujevcu je, međutim, javna tajna da je sporazum o posolvno – tehničkoj saradnji između Zastave i Dženeral motorsa, o proizvodnji jednog od Opelovih modela „C“ klase, u Kragujevcu, već parafiran, i to nakon trogodišnjih pregovora dveju auto-kompanija, mada je zvanična informacija o tome, na zahtev Dženeral motorsa, još uvek poslovna tajna. Najverovatnije zato što o budućoj saradnji Zastave i Opela ovih dana treba da se izjasni i Vlada Srbije, čije je Ministarstvo privrede pre tri godine iniciralo pregovore kragujevačke fabrike i Dženeral motorsa. Stručnjaci Opela su, prema nezvaničnim informacijama, u Zastavinoj Fabrici automobila već odredili proizvodnu liniju na kojoj će se sklapati jedan od modela te kompanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari