Premijerka Srbije ponovila obećanja šefa države o podršci užickim projektima 1Foto: N. Kovačević

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, boraveći danas u Užicu, povodom gostovanja Karavana „Digitalna ekspedicija“ u tom gradu, ponovila je obećanja šefa države Aleksandra Vučića o tome da će vlada finansijski podržati najvažnijie užičke projekte.

Među njima su rekonstrukcija i dogradnja užičke bolnice, izgradnja obilaznice oko grada i vrtića.

„Rekonstrukcija i dogradnja Zdravstvenog centra i Opšte bolnice Užice je investicija od čak 80 miliona evra. Prva vaza radova, koja je vredna 20 miliona evra, krenuće 2022. godine. Završena je projektno-tehnička dokumentacija i revizija, tako da idemo dalje da pribavljamo dozvole“, kazala je Brnabić.

Ona je istakla da će posle tih radova, užička bolnica „praktično postati peti klinički cetar u Srbiji, kako je to“, podsetila je, „najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kada je posetio Užice u avgustu ove godine“.

Međutim, šef države je tada obećeo da će „gradnja obilaznice početi do kraja oktobra ove godine“, a premijerka je danas rekla da će radovi početi naredne godine.

„Početkom sledeće sedmice potpisaće se ugovor o izradi projektno-tehničke dokumentacije, tako da 2022. godine kreće gradnja obilaznice“, rekla je predsednica vlade i istakla da će radovi koštati od 25 do 30 miliona evra i da su „ta sredstva predviđena u nacrtu republičkog budžeta za narednu godinu“.

Obećala je i to da će se, do kraje iste godine, završiti i auto-put do Požege i navela da se nada da će uslediti i gradnja saobraćajnice od Užica do Kotromana, na granici sa Bosnom i Hercegovinom.

Najavila je da će vlada „podržati gradnju vrtića u naselju Carina, za šta je potrebno 130 miliona dinara, jer oko 300 dece čeka na smeštaj u užičkim obdaništima“.

„Znam da je potreban još najmanje jedan vrtić, a za mene su to najlepši projekti. Dobila sam informaciju da je završena projektno-tehnička dokumentacija i mogu da garantujem podršku Vlade Srbije, jer to moramo da završimo”, poručila je premijerka i podsetila na to da je država finansijski pomogla i nekoliko projekata grada u zaštiti životne sredine.

O svim tim projektima, premijerka je razgovarala sa gradonačelnicom Užica dr Jelenom Raković Radivojević i njenim saradnicima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari