Preostala privatizacija 87 preduzeća 1Zgrada Vlade Srbije Foto: Bojan Cvejić

Sa Misijom MMF koju predvodi Džejms Ruf, Trivunac je razgovarao o okončanju procesa privatizacije, stanju u javnim preduzećima, razvojnom finansiranju i novoj strategiji industrijske politike, ocenivši da je veliki uspeh u prethodnom periodu predstavljao ugovor o strateškom partnerstvu za Rudarsko-topioničarski basen Bor i privatizacija Poljoprivredne korporacije Beograd.

Trivunac je MMF predstavio programe podrške sektoru malih i srednjih preduzeća, za koje su nedavno raspisani javni pozivi, ali i aktivnosti Fonda za razvoj i Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza (AOFI). Ruf je pohvalio dosadašnje rezultate, interesujući se za plan i dalju dinamiku predviđenih aktivnosti ministarstva, kao i za novu strategiju industrijskog razvoja. „Očekujem da ćemo u narednom periodu doneti strategiju, koja će doprineti promeni strukture industrije i ubrzanju privrednog rasta.

Donošenje tog dokumenta je naša obaveza u okviru pregovaračkog poglavlja 20, koje se odnosi na preduzetništvo i industrijsku politiku“, rekao je Trivunac. Misija MMF boravi u Beogradu do 5. februara, sprovodeći aktivnosti u okviru savetodavnog programa Instrument za koordinaciju politike, poznatijeg kao „čuvarkuća“, koji je odobren Srbiji sredinom prošle godine, navedeno je u saopštenju.