Prevoz transformatora blokirali nepoznati kamioni 1Foto: Pixabay/Monsterkoi

Transformator koji je preduzeće Savatrans u aprilu bez problema prevezao 40 kilometara dugu relaciju kroz BiH, a potom uz probleme oko dozvola za transport, koje su Putevi Srbije najpre izdavali, pa poništavali, pa opet izdavali, o čemu je Danas pisao, uspeo je da sa graničnog prelaza Uvac dođe do Priboja, gde je utovaren u vagon, još nije stigao u fabriku Homel, gde treba da se obavi popravka.

Trenutno, nalazi se na železničkoj stanici Ripanj, utovaren je na prikolice Savatransa, ali prevoz poslednjih 700 metara puta već dva dana stoji u mestu, rečeno je juče.

– Najpre su došla tri kamiona bez oznaka i blokirala su put našem vozilu, juče je stigao i četvrti. Naš kamion i prikolice sa transformatorom potpuno su okruženi, ne možemo da se maknemo iz mesta. Prijavili smo to policiji, ali oni bez odluke suda ne mogu da nalože pomeranje tih kamiona. Ono što mogu je da utvrde čija su vozila kako bismo mi mogli da podnesemo tužbu. Čak i sa zahtevom da se odredi privremena mera i nepoznati kamioni sklone kako bismo mogli da prođemo, procedura će trajati bar mesec dana – kaže za Danas Jovo Obradović, direktor Savatransa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari