Prezentacije i u selima okruga 1

Japanska kompanija „Jazaki“ investirala je 25 miliona evra u fabriku elektronskih komponenti za kamione u Šapcu.

Do sada je zaposleno 620 radnika, ali je ambiciozni plan da se za sedam meseci zaposli još hiljadu.

Kako bi građane upoznali sa kompanijom i uslovima rada organizovaće se predstavljanje kompanija u mesnim zajednicama Mačvanskog okruga. Tom prilikom svi zainteresovani moći će da se prijave za posao. Kutije za prijave ostaće u mesnim zajednicama, a zainteresovani mogu da se jave telefonom na broj 015/719 52 41, ili na mejl [email protected].

– Napravili smo plan u kojem ćemo kroz direktne posete mesnim zajednicama napraviti direktnu prezentaciju kompanije „Jazaki“. Objasnićemo ko smo, šta smo, kakvi su uslovi rada, i potražiti praktičan način da prezentujući fabriku dođemo do zainteresovanih da rade zajedno sa nama, kaže Željko Cvijan, direktor fabrike u Šapcu.

Već u četvrtak u nedeljnicima „Glas Podrinja“ i „Podrinske“ objavljen je letak sa pozivom na prezentaciju u pet mesnih zajednica, a takođe se u elektronskim medijima redovno oglašavaju pozivi za posao, što je retkost u Srbiji. Inače, porodična kompanija „Jazaki“ posluje u 45 zemalja sveta i zapošljava 290.000 radnika. Zaposlenima u Šapcu obezbeđen je prevoz do fabrike i usluga kantine uz izbor obroka. Planira se i otvaranje ambulante unutar pogona. Zaposlenima je uz trening i razvoj omogućeno napredovanje, a postoji i novčana stimulacija.

Za protekle tri godine u Šapcu je zaposleno više od tri hiljade radnika, i prvi put posle dužeg vremen broj nezaposlenih manji je od deset hiljada. Poseban značaj ima industrijska zona na 600 hektara, najveća u Srbiji, sa mogućnošću poslovanja u režimu slobodne zone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari