Prioritet put do Bogatića 1Foto: sabac.rs

U trećem krugu direktnog odlučivanja u Mesnoj zajednici Mačvanski Pričinović meštani će moći da odlučuju o tome gde žele da utroše 3,2 miliona dinara od poreza na imovinu.

Pored direktnog odlučivanja i lokalne politike „dva na dinar“, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović je prilikom posete ovom mačvanskom selu najavio nova budžetska ulaganja u 2020. godini.

– Prvo je uređenje deponije, reč je o investiciji od četiri miliona dinara. Deponiju ćemo sanirati, obezbediti i onemogućiti dalje bacanje smeća na ovu lokaciju, jer imamo redovno odnošenje smeća jednom nedeljno iz svih sela na teritoriji grada Šapca. Još važnije za meštane, veza između Šapca i Bogatića, a to je put koji prolazi kroz Mačvanski Pričinović i preko Metkovića vodi do Bogatića. To je investicija od preko 300.000 evra, tri kilometra puta, a izgradnju počinjemo odmah po novoj godini, naveo je gradonačelnik Zelenović.

Do sada su sredstvima od povraćaja poreza na imovinu šljunčeni lokalni putevi, asfaltirane ulice, uloženo je u sport i kulturu, a odvojena su i sredstva za kupovinu parcele za proširenje novog groblja. Meštani Mačvanskog Pričinovića nisu verovali u to da će Gradska uprava grada Šapca izglasane projekte sprovesti.

Đorđe Babić, predsednik ove mesne zajednice, kaže da se građanima neprekidno mora pričati o značaju direktnog odlučivanja i neophodnosti učešća u ovom procesu, jer su u prilici da sami odlučuju o interesu svoje zajednice. Na direktnom odlučivanju osmog decembra pred meštanima Mačvanskog Pričinovića biće osam predloga. Najveće investicije su šljunčenje puteva i rekonstrukcija unutrašnjosti Doma kulture.

Za svaku mesnu zajednicu tačno je definisano o koliko novca se odlučuje kao i spisak predloga za koje se može glasati. Predlozi su sastavljeni na osnovu ideja građana koji su platili porez i Saveta mesnih zajednica. Mačvanski Pričinović ima oko 1.800 žitelja, i već ima značajnog iskustva u izjašnjavanju o projektima.

Tekst je deo projekta „Šabac Šapčanima – Za kvalitetniji život“, koji se finansira sredstvima Grada Šapca. Stavovi izneti u medijskom sadržaju ne odražavaju nužno stavove organa koji sufinansira projekat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari