Privredna komora Srbija uručila pomoć ugroženim građanima na jugu Srbije 1Foto: Privredna komora Srbije

Domaćinstvima u planinskim selima opština Lebane i Medveđa, pogođenim poplavama i ledenim talasom, počelo je dopremanje paketa namirnica, prvog dela pomoći koju je obezbedila Privredna komora Srbije, dok će agregati za struju i terenska vozila u Regionalnu privrednu komoru Leskovac stići polovinom sedmice, navodi se u saopštenju.

Privredna komora Srbije donirala je 10 miliona dinara za stanovništvo u opštinama Lebane, Medveđa, Bojnik, Vlasotince i Leskovac, istaknuto je u saopštenju, a od dela pomoći obezbeđeno je stotinu paketa namirnica, 40 agregata za struju, tri terenska vozila za domove zdravlja, kako bi lekarske službe mogle da dospeju do zavejanih sela.

Najavljeno je i da će predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež posetiti sledeće nedelje ugrožena područja na jugu Srbije, gde je situacija veoma teška.

Privredna komora Srbija uručila pomoć ugroženim građanima na jugu Srbije 2
Foto: Privredna komora Srbije

„Veliki problem je doći do domaćinstava u više od 40 sela, koje je nezapamćeni ledeni talas ostavio bez struje“, kaže Goran Jović, direktor RPK Leskovac i navodi da su u planinskim selima u Lebanu i Medveđi uništene elektro mreže, van funkcije je više od 45 trafo stanica, polomljeno je i oboreno oko tri stotine bandera, uništeno oko 200 kilometara seoskih puteva, voćnjaka, malinjaka i stotine hektara šume.

Podršku u otpremanju paketa namirnica daju ekipe lokalnih samouprava, Kluba ljubitelja terenskih vozila 4×4 Justinijana prima iz Lebana, dok timovi elektrodistribucije Leskovac na terenu danonoćno saniraju štetu, istaknuto je u saopštenju Privredne komore Srbije.

Privredna komora Srbija uručila pomoć ugroženim građanima na jugu Srbije 3
Foto: Privredna komora Srbije

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari