Priznanja najuspešnijim kompanijama i pojedincima u užičkom regionu 1Foto: Nagrade/N.K.

Regionalna privredna komora Zlatiborskog upravnog okruga je dodelila godišnja priznanja privrednim društvima i pojedincima u tom okrugu za poslovne rezultate u ovoj godini.

I pored toga što uslovi za rad privrede nisu bili laki, zbog uticaja pandemije virusa korona, kako navode u Komori, čitav niz privrednih društava, preduzetnika i pojedinaca su postigli zapažene uspehe.

Nagradu „Kompanija godine” su dobili Titan cementara iz Kosjerića, u kategoriji veliko privredno društvo, Bohor iz Užica u kategoriji srednje, a u kategoriji malo preduzeće – Poliester komponente iz Priboja. Ta nagrada, kako se ističe, dodeljuje se na osnovu 12 ekonomskih parametara uspešnosti, pri čemu su posebno vrednovani kriterijumi poput povećanja ukupnog prihoda, rasta broja zaposlenih, stalne imovine, prinosa na aktivu, prinosa na kapital, neto rezultata, neto marže, kao i kreditne ocene.

Nagradu „Iskorak“,koja se dodeljuje  za društvenu odgovornost, inovativnost ili povećanje ugleda regiona, dobila je kompanija Inmold plast iz Požege.

Dobrosavu Andriću, generalnom direktoru užičkog Prvog partizana, pripala je nagrada „Trag” za izuzetan doprinos i posebne višegodišnje zasluge u razvoju i unapređenju privrede regiona, dok je Igoru Mariću, direktoru kompanije Oaza junior iz Ivanjice, dodeljeno priznanje „Mladi menadžer godine“.

Nagrade, u vidu skulpture inspirisane zlakuškom keramikom čija autorka je  akademska keramičarka Ana Lazić iz Užica, zbog epidemijske situacije, biće uručene pojedinačno.

I Privredna komora Srbije je nagradila najuspešnije kompanije i pojedince, a među njima i predstavnike iz užičkog regiona. Za  poslovni uspeh je nagrađen ivanjički Matis, a za najboljeg poslovnog lidera  Saša Smiljanić, direktor kompanije Smiljanić-komerc iz Požege.

Jubilarne nagrade

Jubilarne nagrade PKS, koje se dodeljuju za 20 i više godina uspešnog poslovanja, dodeljene su Valjaonici bakra Sevojno, užičkim firmama Poljoproizvod, Fluks, Duleks i Jugofrigo-coop, požeškom Pan komercu, bajinobaštanskom Timu i Zlatarplastu iz Nove Varoši.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari