Prodata "Livnica sa nadogradnjom" 1

Đorđe LJujić, vlasnik preduzeća „Jela Star“ iz Prijepolja kupio je „Livnicu sa nadgradnjom“ za dva miliona evra.

– Ovo preduzeće i njegova kupovina su bili veliki zalogaj ali sam uveren da će ovo biti još jedna uspešna privatizacija, kao i dve prethodne. Imam ozbiljne planove o kojima će biti više reči narednih dana, rekao je novi vlasnik, koji je pre nekoliko godina kupio i jedan broj objekata Tekstilnog kombinata „LJubiša Miodragović“ gde je smestio svoje proizvodne pogone.

Privredni sud u Užicu doneo je Rešenje o bankrotstvu“FAP Livnice sa nadgradnjom doo“ u junu 2017.godine, a nakon toga je sproveden stečajni postupak i imenovan stečajni upravnik. U skladu sa zakonskim ovlaštenjima, uz saglasnost Odbora poverenika, koja je potpisana 18.jula ove godine, stečajni upravnik je oglasio prodaju stečajnog dužnika kao pravnog lica javnim prikupljanjem ponuda.

Najvažniju imovinu stečajnog dužnika „FAP Livnica sa nadgradnjom doo Prijepolje u stečaju“ čine poslovni objekti na Kolovratu, dugoročni finansijski plasmani, oprema i zalihe. Procenjena vrednost stečajnog dužnika (Agencija za poslovne usluge „Olimpija-doo“ iz Užica, 19. aprila ove godine procenila je vrednost imovine) iznosila je oko 461 milion i 147 hiljada dinara. Da bi se prihvatila niža ponuda bila je potrebna saglasnost Odbora poverilaca.

FAP Livnica sa nadgradnjom doo osnovana je 1960. godine u Prijepolju kao automehaničarska radionica za popravku i servisiranje kamiona i poljoprivrednih mašina. Narednih godina beleži brz i sveobuhvatan tehničko-tehnološki i proizvodno-programski razvoj, da bi 1975. godine izrasla u modernu fabriku za proizvodnju specijalnih nadgradnji na kamionskim šasijama, livenih i mašinski obrađenih auto delova i poljoprivrednih mašina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari