Produžen rok za izbor menadžmenta RTB Bor 1

Prvobitno je poziv za izbor profesionalnog menadžmenta i savetovanje u upravljanju RTB Bor isticao 28. aprila, međutim kako prenosi Kolektiv, list borskog kombinata bakra, rok je produžen na zahtev ponuđača, pa se ponude mogu slati do kraja maja, izjavio je ministar privrede Goran Knežević dan uoči isteka prvobitno postavljenog roka.

Prema rečima ministra Kneževića, dokumentacija koju na javnom pozivu treba da dostavi budući upravljački tim za RTB Bor je obimna – od strategije razvoja, planova poslovanja, prodaje, do mera koje treba da budu usklađene sa Unapred pripremljenim planom reorganizacije po kome RTB posluje od novembra prošle godine, stoga je i razumljivo što neki traže dodatno vreme za sve to.

Kako navodi Kolektiv, upravljački i savetodavni tim koji konkuriše po ovom pozivu imaće jasne zadatke: da poveća profitabilnost, obezbedi nova tržišta, novu organizaciju rada i plan poslovanja uskladi sa UPPR-om. Zbog toga će sva zainteresovana domaća i strana lica koja do kraja maja podnesu ponudu za saradnju i zaključivanje ugovora o pružanju usluga profesionalnog menadžmenta i savetovanja u upravljanju kompanijom morati da imaju veliko iskustvo i zavidne reference.

Svi koji konkurišu zaprofesionalni menadžment i savetovanje u upravljanju RTB-om Bor, u cilju unapređenja poslovanja RTB  Bor i stvaranja uslova za realizaciju UPPR-a, moraće da predlože strategiju i plan razvoja rudarstva i metalurgije, kao i planove proizvodnje i smanjenja troškova poslovanja. I to nije sve jer će u skladu s tim,  morati da predlože i strategiju nabavke i prodaje proizvoda, sa projektovanim cenama za ključne proizvode RTB Bor, kao i da projektuju nivo zaposlenih. Budući upravljački tim koji se bira konkursom, imaće obavezu  da u saradnji sa rukovodiocima RTB Bor i nadležnim ministarstvima, primeni sve mere definisane UPPR-om.

Potvrđujući da zainteresovanih po ovom javnom pozivu ima, ministar privrede je pored ostalog rekao:

– Naša želja je da, pre svega, angažujemo neki profesionalni menadžment za početak, a druga stvar je da uz taj profesionalni menadžment, kada se stanje stabilizuje, nađemo i strateškog partnera, jer su „Boru“ potrebne velike investicije – kaže Knežević, inače jedan od članova Vladine radne grupe koja prati rad RTB Bor.

Knežević je potvrdio da borska kompanija od početka ove godine bolje posluje, da ispunjava sve svoje kreditne i obaveze prema dobavljačima i državi tako da su sa te strane, zadovoljni.

– Naravno, nećemo reći da se nešto odjednom promenilo u samoj organizaciji ili u samom timu koji radi tamo, nego je jednostavno došlo do povećanja cene bakra na svetskom tržištu, a to kompaniji omogućava bolje poslovanje – kazao je Knežević.

Dodajmo na kraju, da potencijalni pružalac usluga treba da dostavi detaljne biografije i reference pojedinaca koji će biti angažovani i stalno prisutni u savetovanju i upravljanju i da ponudom mora biti predloženo najmanje 10 rukovodilaca i to: četiri osobe za proizvodnju i održavanje i najmanje po dve za sektore nabavke, prodaje i finansija i računovodstva, navodi Kolektiv.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari