Duvanska industrija Niš, koja posluje u sastavu kompanije Filip Moris, saopštila je juče da neće izmestiti deo proizvodnje namenjen tržištu Crne Gore jer ubuduće neće plaćati dvostruke akcize u prometu sa tom državom. „Izražavamo zadovoljstvo što se od nas više neće zahtevati da plaćamo dvostruku akcizu u prometu sa Crnom Gorom, budući da je Ministarstvo finansija svojim tumačenjem konstatovalo činjenicu da je reč o spoljnotrgovinskom prometu.

Duvanska industrija Niš, koja posluje u sastavu kompanije Filip Moris, saopštila je juče da neće izmestiti deo proizvodnje namenjen tržištu Crne Gore jer ubuduće neće plaćati dvostruke akcize u prometu sa tom državom. „Izražavamo zadovoljstvo što se od nas više neće zahtevati da plaćamo dvostruku akcizu u prometu sa Crnom Gorom, budući da je Ministarstvo finansija svojim tumačenjem konstatovalo činjenicu da je reč o spoljnotrgovinskom prometu. Stoga DIN neće izmestiti van Srbije deo svoje proizvodnje namenjene tržištu Crne Gore već će ona ostati u Nišu“, navodi se u saopštenju.
Generalni direktor DIN-Filip Moris Euđenio Sidoli nedavno je najavio izmeštanje dela proizvodnje namenjene crnogorskom tržištu zbog dvostrukog oporezivanja. Čelnici sva tri reprezentativna sindikata DIN-Filip Moris su prekjuče saopštili da je proizvodnja za crnogorsko tržište prošle sedmice već zaustavljena, te da menadžment DIN traži mogućnosti da je prebaci najverovatnije u Rumuniju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari