Projekat od 200 miliona dinara 1Foto: sabac.rs

U najvećem šabačkom naselju Benska Bara, sa ko deset hiljada žitelja, u toku su zamašni radovi na zameni dotrajalih podzemnih instalacija, kao i na uređenju trotoara i asfaltiranju kolovoza, a dobiće se i nove zelene površine.

Biće potpuno rekonstruisano pet ulica, urađeno novo dečije igralište, česma, ali i trotoari i biciklističke staze.

– Ovaj projekat je vredan 200 miliona dinara. To je naš odgovor svima koji kažu da nema kapitalnih projekata u gradu. Urađen je početak Ulice kneza Lazara sa novim trotoarima i novim asfaltom. Sada se nalazimo u Ulici kralja Petra, koja će poprimiti potpuno drugačiji izgled, a dobiće i biciklističke staze, kvalitetan novi trotoar i više mesta za parkiranje, ističe gradonačelnik Nebojša Zelenović.

– Kroz Ulicu kneza Lazara će ići i nova linija gradskog prevoza na 20 minuta. To bi trebalo da promeni način na koji se odvija život u ovom delu grada, da imamo više mesta za parkiranje, bolji saobraćaj, javni prevoz, autobuska stajališta i više zelenila. Verujem da će do kraja aprila svi radovi u Benskoj Bari biti završeni. Imaćemo jedno novo dečje igralište kod stare arteške česme i novu česmu, te verujem da će biti privilegija živeti u ovom delu grada, rekao je još Zelenović.

Poseban značaj ima novi koncept gradskog saobraćaja, gde će autobusi prolaziti na svakih 20 minuta za najvažnije destinacije, čime će se smanjiti potreba za automobilima. Već sada sa 20.000 automobila postojeći saobraćaj je preopterećen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari