“Promenada Novi Sad” 1

Predstavnici kompanije „NEPI-Rockcastle“(New Europe Property Investments) koja je investitor budućeg tržnog centra „Promenada Novi Sad“, prezentovali su pojedinosti vezane za investiciju, a zatim su zajedno sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem položili vremensku kapsulu na mestu gde će se nalaziti novi tržni centar.

“Ovo je jedan od najvažnijih investicionih ciklusa koji će se odigrati u narednim godinama u našem gradu i ponosni smo na činjenicu da je kompanija „NEPI-Rockcastle“ izabrala Novi Sad za svoje najveće ulaganje ikada. Mi ćemo kao Grad učiniti sve da imaju najbolje moguće uslove za poslovanje, da nemaju nikakve administrativne probleme kako bi u predviđenim rokovima završili investiciju.

Taj dolazak se odrazio pozitivno i na budžet grada, tako da iz prihoda koje smo ostvarili od ove kompanije možemo da gradimo Domove zdravlja, da širimo javnu rasvetu, kupujemo nove autobuse, subvencionišemo boravak dece u privatnim vrtićima i ulažemo u ustanove kulture”, rekao je gradonačelnik Vučević.

Tokom zvanične ceremonije, gradonačelnik i predstavnici „NEPI – Rockcastle“ ostavili su svoje lične poruke u vremenskoj kapsuli uz naslovne stranice dnevnih novina kao pozitivnu poruku budućim generacijama. Generalni direktor „NEPI-Rockcastle“Aleksandru Morar istakao je da će tržni centar koji se gradi u svojoj ponudi imati veliki izbor brendova i zabavnih sadržaja.
“Mi smo dugoročni investitori i mi ne pravimo prostore da bismo ih prodavali. Mi gradimo kako bismo tim objektima upravljali na duge staze, i na taj način doprineli zajednicama u kojima se ti objekti nalaze” istakao je Aleksandru Morar.

Aset menadžer za projekte u Srbiji te kompanije Jelena Jevremović, naglasila je da će „Promenada Novi Sad“ dodavanjem svojih 150 000 metara kvadratnih za 25% uvećati trenutno izgrađenu površinu tržnih centara u Srbiji. Ona je dodala da će ovaj tržni centar uspostaviti novu ravnotežu u ovom sektoru, stavljajući u perspektivu region van Beograda kao ravnopravnu destinaciju moderne organizovane kupovine, kao i da će budžet Republike Srbije prihodovati za oko 20 miliona eura kroz različite vrste poreza i doprinosa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari