Promet robe u trgovini na malo veći za 3.2 odsto 1Foto: Stefana Savić

Promet robe u trgovini na malo u Republici Srbiji, u februaru 2018. godine u odnosu na februar 2017. godine, veći je u tekućim cenama za 3,2 odsto, a u stalnim cenama za 2,0 posto, navodi se u saopštenju Republičkog zavoda za statistuku.

Promet robe u trgovini na malo u periodu januar – februar 2018, u odnosu na isti period 2017. godine, veći je u tekućim cenama za 6,1 posto, a u stalnim cenama za 4,5 procenata.

Promet u trgovini na malo (oblast 47 KD) dobijen je na osnovu statističkog istraživanja „Mesečni izveštaj trgovine na malo“, realizovanog na uzorku, i na osnovu prijava PDV-a dobijenih od Poreske uprave.

U saopštenju Republičkog zavoda za statistiku predočeno je da sve objavljene indekse treba tretirati kao prethodne, što znači da može doći do izvesnih korekcija na osnovu ocenjenih rezultata iz redovnih statističkih istraživanja koje sprovodimo na većem broju jedinica u uzorku.

Republički zavod za statistiku od 1999. godine ne raspolaže podacima za AP Kosovo i Metohija, tako da oni nisu sadržani u obuhvatu podataka za Republiku Srbiju (ukupno), ističe se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari