Protest privatnih šlep službi ispred AMSS-a 1Foto: N1

Ispred zgrade Auto-moto saveza Srbije u Beogradu održan je rotest privatnih šlep službi. Traže da im se dozvoli da rade na Koridoru 10 van sistema tog saveza.

Protest je održan dve nedelje posle fizičkog obračuna radnika AMSS i jedne privatne šlep-službe u Leštanima zbog uklanjanja i popravke automobila sa stranim tablicama.

Na auto putu, od Subotice do Preševa za njih nema posla, iako misle da je to njihovo radno mesto. Poslednji nesporazum, oko toga ko ima pravo da odvozi i popravlja vozila sa auto puta završio se tučom između vlasnika šlep servisa i radnika Auto-moto saveza. Međutim, strasti se nisu smirile već su prerasle u protest privatnika ispred AMSS-a.

“Mi privatnici nismo došli ovde da se svetimo nikome, nego da ukažemo na ljudska prava i dostojanstvo i nismo divlje šlep službe, svaka šlep služba je registrovana u Ministarstvu saobraćaja. Želimo da obavljamo našu delatnost i naš posao kako valja”, kaže jedan od privatnika.

U Savezu kažu da su više puta pozvali privatnike na dogovor, međutim oni se nisu odazivali.

“Neko protestuje da bi dobio mogućnost da ponovo unosi anarhiju na putevima u pružanju usluga. Nemaju kriterijum vezano za cenu rezervnog dela, šlepa, cenu usluga prenaduvavaju, a često i sami sabotiraju putnike namernike kroz našu zemlju”, tvrde u AMSS-u.

U Srbiji je registrovano oko 1.300 šlep servisa, međutim, samo, oni koji su u okviru sistema AMSS mogu da rade na auto-putu. Ipak, resorna ministarka kaže da Auto-moto savez nije povlašćen, ali je jedino udruženje koje je do sada ispunilo uslove za takvu vrstu posla.

“Ekskluzivno pravo se ne može dobiti, ali se može dobiti pravo da radite na Koridoru 10 u ugovornom odnosu sa putevima Srbije, upravo na osnovu javnog poziva”, naglašava resorna ministarka Zorana Mihajlović.

Ministarka kaže da informacija koja se pojavila u medijima da nemački auto-moto savez upozorava svoje građane koji prolaze našim auto-putem na problem sa divljim šlep-službama nije u potpunosti tačna. O uređenijoj situaciji na Koridoru 10 i policija vodi više računa nego ranije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari