Protestna šetnja zaposlenih u Zastava oružju 1Kragujevac (ilustracija) Foto: Stanislav Milojković

Radnici fabrike „Zastava oružje“ danas će ispred Upravne zgrade tog preduzeća održati treći jednočasovni štrajk upozorenja, a potom krenuti u protestnu šetnju centralnim gradskim ulicama do zgrade gradske Skupštine, gde će biti održana javna sednica sa članstvom, najavio je Štrajkački odbor.

Ispred Skupštine grada održaćemo javnu sednicu sa sindikalnim članstvom i svoje zahteve predočiti predstavnicima lokalne samouprave, koja je vlasnik dela kapitala naše fabrike, rekao je FoNetu predsednik Sindikalne organizacije Dragan Ilić.

On je podsetio da zaposleni traže isplatu bonusa od 25.000 dinara zbog teškog materijalnog položaja, navodeći da su zarade radnika „iste ili manje nego pre tri godine“.

Radnici traže izuzimanje tog preduzeća iz procesa privatizacije kao i ukidanje Uredbe o umanjenju plata, kojom su i oni obuhvaćeni.

Traže i pokretanje pitanja odgovornosti upravljačkih i rukovodnih struktura „zbog stanja u kome se preduzeće nalazi u ovom trenutku i ogromnih gubitaka koji su stvoreni poslednjih godina“ i odobravanje sredstava iz Fonda za razvoj za popravljanje uslova rada.

Zbog protesta radnika fabrike „Zastava oružje“, danas od 11 do 13 časova biće zabranjen saobraćaj za sva motorna vozila u vreme kretanja kolone ulicama Kosovskom, 27. marta, Nikole Pašiča i Zorana Đinđića, do Gradske uprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari