Prvi komercijalni let "Er Srbije" posle vanrednog stanja za Cirih 1Ministarka Zorana Mihajlović na aerodromu Nikola Tesla Foto: MGSI

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i ifrastrukture Zorana Mihajlović, obišla je danas, sa generalnim direktorima beogradskog aerodroma i „Er Srbije“, Fransoom Berizom i Nejsmitom Dankanom, Aerodrom „Nikola Tesla“, povodom prvog komercijalnog leta „Er Srbije“ posle ukidanja vanrednog stanja.

Ona je je ovom prilikom istakla da je to važan dan za sve nas, jer posle dva meseca ispraćamo prvi komercijalni let koji će se iz Ciriha vratiti pun, kao i da je „Er Srbija“ prva u regionu počela s komercijalnim letovima.

„Pored Ciriha, realizovaće se letovi za Frankfurt, London, Beč, ali i Pariz, Amsterdam, Ljubljanu, Njujork i druge gradove. Važno je da polako počinjemo da se vraćamo normalnijem životu. Mi radimo zajedno kao jedan tim i činimo sve da ovaj vid transporta bude dostupniji i da imamo što više redovnih linija. Bezbednost jesvakako na prvom mestu2, izjavila je Mihajlović, a prenosi pres služba ministarstva.

Mihajlović je dodala da od sutra neće biti obaveznog PSR testa niti samoizolacije prilikom ulaska u Srbiju, a da će naši građani koji putuju u druge zemlje morati da se ponašaju i skladu sa obavezama tih država.

Potpredsednica Vlade istakla je da je ova grana saobraćaja pretrpela velike gubitke svuda u svetu i da je do sada šteta preko 70 miliona evra, te da se nada da ćemo godinu završiti sa manje od 200 miliona evra štete u avio-saobraćaju.

Fransoa Berizo, generalni direktor Aerodroma “Nikola Tesla”, rekao je da se na ovaj dan čekalo dugo, dva meseca.

„Hvala našem partneru „Er Srbiji“, uradili su izvanredan posao i organizovali više letova nego što smo pre nekoliko nedelja mogli i da sanjamo. Hvala i Vladi Srbije na podršci”, rekao je on.

Nejsmit Dankan, direktor „Er Srbije“, rekao je da ova kompanija danas realizuje pet letova, tri za Cirih i dva za Frankfurt, i najavio nove letove.

„Oduševljeni smo zbog prvog komercijalnog leta. Pored Ciriha, Londona, Beča i Frankfurta, krajem meseca letećemo i za Amsterdam i Pariz, potom i Ljubljanu, Tivat i druge gradove u regionu. A od 6. juna i za Njujork. Hvala svima na pomoći i podršci“, rekao je Dankan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari