PUPS: Imovina na KiM je naša crvena linija 1

Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) saopštila je da podržava stav predsednika Srbije da se, „u svetlu odnosa Evropske unije prema referendumu u Kataloniji, na jednoj, i prema samoproglašenoj kvazidržavi Kosovo.

Na drugoj strani, pred nastavak briselskog dijaloga o budućnosti naše južne pokrajine, nameće pitanje kako su to, onda, i zašto 22 zemlje EU legalizovale otcepljenje Kosova čak i bez referenduma, rušeći međunarodno pravo i tekovine evropske politike na kojoj je zasnovana EU“.

„PUPS apeluje na sve patriotski opredeljene i društveno odgovorne snage u zemlji, da učine dodatni napor i u drugoj fazi unutrašnjeg dijaloga o KiM koji je upravo otpočeo, ostave po strani sve razlike i u ime najvišeg državnog, građanskog i nacionalnog interesa, postignu opštu saglasnost da je trenutno tema svih tema u i oko KiM, očuvanje imovine građana Srbije, ali i države Srbije i Srpske pravoslavne crkve u našoj južnoj pokrajini. Reč je o imovini koja vredi stotine milijardi evra, a samo trenutno dostupna, mineralna nalazišta na Kosovu, prema procenama eksperata Svetske banke, iznose taman onoliko kolika su izdvajanja iz našeg državnog budžeta za isplatu penzija za čak deset godina. Ako se u Srbiji postigne unutrašnje saglasje u vezi s tim da je to početak i kraj svih daljih ozbiljnih pregovora o budućnosti Kosova i Metohije, crvena linija preko koje niti jedan politički subjekt, bilo iz vlasti, bilo iz opozicije, neće preći, onda će i budući status KiM biti izvestan, jer je najmanje 60 odsto zemljišta na KiM u srpskoj svojini“, smatra PUPS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari