Rade jednom nedeljno, a potrošnja 200.000 1

Da meštani pojedinih sela u okolini Valjeva jedni drugima kradu vodu već smo saznali i pisali o tome. Međutim izgleda da su Lelićani su otišli korak dalje pa kradu i struju. Za tri meseca stigao je račun na 600.000 dinara.

Dok direktor Vodovoda Đorđe Milanović apeluje na meštane pojednih sela da prestanu sa presecanjem cevovoda i skretanjem vode u svoje štale i voćnjake na sednici Skupštine mogla se čuti i zanimljiva informacija. Ambulanta u Leliću plaća veće račune za struju od Doma zdravlja u celosti, iako radi samo jendom nedeljno po nekoliko sati!

– Kako je to moguće? Možemo li da pretpostavimo da neko krade struju? Pa da li je to normalno, upitala je za govornicom odbornica Gorica Božić.

Ambulanta služi da bi u njoj bila organizovana dežurstva lekara koji po određenom rasporedu jednom sedmično dolaze i pregledaju meštane. Činjenica je da i da ambulanta radi u toku dana pa teško i da se sijalica pali. Ipak račun je ogroman. Ta ambulanta ima jednu sijalicu i jedan računar, a u zimskim mesecima ponekad za taj jedan dan odnosno par sati se upali peć.

– Kontaktirali smo ED i oni s konstatovali da se struja ne krade sa strujomera nego kako kažu “negde u putu”. Kako mi to da rešimo? Ipak oni kažu da moramo mi to da platimo. Taj iznos od 600.000 dinara za tri meseca nije mali za Dom zdravlja, objašnjava Božić.

U realne troškove tako sada treba uračunati i prevoz za lekara, njegovu dnevnicu, a sada i po 200.000 u proseku za struju na mesečnom nivou. Sa tom računicom Dom zdravlja ne vidi mogućnost da ambulanta nastavi sa radom. Kako se moglo čuti na sednici Skupštine zbog neisplativosti i nedovoljnog broja pacijenata vrlo je moguće da će iz tih drugih razloga sa radom prestati i ambulante u Pričeviću, Goloj Glavi, Miličinici.

– Tu postoji realan problem da ljudi dođu kod lekara u ambulantu, lekar odredi terapiju , ali pacijenti moraju u Valjevo do apoteke po lekove. Oni realno razmišljaju, ako već moram u Valjevo po lekove onda ću i kod lekara. Nije nama namera da gasimo ambulante i sve činimo da ih održimo, ali postoje problemi u njihovom funkcionisanju, rekla je Božićeva za skupštinskom govornicom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari