Radikalizacija protesta kombi prevoznika 1Naplatna stanica Beograd Foto: Putevi Srbije

Posle današnjeg sastanka sa predstavnicima Ministarstva saobraćaja Udruženje „Kombi prevoz putnika“ najavilo je radikalizaciju protesta.

Radikalizacija je direktna posledica nedostatka „sluha“ kod predstavnika uslužnog servisa građana – resornog Ministarstva za problem koji je stvoren neustavnom odlukom da se iz zakona izuzme kombi prevoz, navodi se u saopštenju tog Udruženja.

Udruženje ocenjuje i da je „jadan pokušaj da se njihov protest predstavi kao akcija pojedinaca koji štite lične interese“.

„Naš motiv je jasna borba za zaštitu ustavnog prava na rad i život, jer je to apsolutno javni interes za koji se zalažemo, pre svega, kao građani Srbije“, ističe se u saopštenju.

Sraman i skandalozan je pokušaj pojedinih predstavnika ministarstva da 5.000 svojih građana, koji se bave uslugama kombi prevoza, kriminalizuju i represivno krivično sankcionišu, navodi se u saopštenju.

Udruženje „Kombi prevoz putnika“ najavljuje da će narednih dana detaljno upoznati javnost o svim aktivnostima u vezi sa radikalizacijom protesta, kao što je blokada saobraćajnica, mostova, velikih graničnih prelaza, zgrade Vlade Srbije.

To Udruženje saopštilo je i da pruža podršku protestu policijskog sindikata i nudu svaku pomoć oko organizacije protesta za koji smatraju da je proistekao iz legitimnih zahteva članova ovog sindikata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari