Radna grupa za reformu putnog sektora u Srbiji 1Foto: FoNet/Ministarstvo građevinarstva

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas da će biti formirana posebna radna grupa za sprovođenje reforme putnog sektora u Srbiji, saopštio je njen kabinet.

Ona je, kako se navodi, predsedavala sednicom Radne grupe za upravljanje procesom reformi putnog sektora na kojoj je usvojen izveštaj konsultanta sa smernicama u njenom sprovođenju.

Za sprovođenje reforme putnog sektora će biti formirana posebna radna grupa na nivou Vlade Srbije kojom će ona predsedavati.
„Pored reforme železnice koja je u toku, veoma je važno da imamo efikasna preduzeća i u putnoj privredi, pre svega Puteve Srbije, kao upravljača državnim putevima“, rekla je Mihajlović.

Cilj te reforme je, kako je rekla, da budu veća ukupna ulaganja u održavanje puteva, a da Putevi Srbije posluju efikasnije nego danas.

Na sastanku je rečeno, kako se navodi, da je reforma već započela time što je posle više decenija raspisan tender za zimsko održavanje i započeto snimanje stanja kompletne putne mreže.

„Velike promene će proizaći iz sprovođenja modela održavanja puteva prema učinku“, navedeno je u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Putevi Srbije, Koridora Srbije, kao i Svetske banke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari