Radnici Goše dobili po 30.000 dinara 1Foto: N1

Štrajkački odbor i radnici Goša FSV odlučili su danas da prekinu štrajk i sutra ujutro počnu da rade. Ova odluka doneta je nakon što su svim zaposlenima „Goše“ isplaćeno po 30.000 dinara.

U saopštenju za javnost oni su uputili zahvalnost predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na pruženoj pomoći, Vladi Srbije, ministrima Goranu Kneževiću i Aleksandru Vulinu na podršci i angažovanju na rešavanju njihovog problema.

Zahvalnost dugujemo i našem rukovodstvu i poslovnim partnerima koji su direktno omugućili početak rada, ističu radnici koji se zahvaljuju i predstavnicima lokalne samouprave.

Nadamo se da radnici Goše FSV više neće dolaziti u situaciju da se na ovaj način bore za svoja prava. Na kraju zahvaljujemo se i medijima na korektnom izvestavanju, navodi se u saopštenju Štrajkačkog dobra i radnika Goše. 

Odluku o prekidu štrajka, koji je trajao preko pet i po meseci radnici „Goše“ doneli su pošto su kupci proizvoda te fabrike šinskih vozila iz Smederevske Palanke svim zaposlenima isplatili prvu tranšu u iznosu od 30.000 dinara.

Pored toga, sa rukovodstvom fabrike je dogovoreno da se od prodaje postolja za vagone i putničkih vagona namire sva ostala potraživanja radnika.

Predsednik Štrajkačkog odbora Milan Vujičić potvrdio je u izjavi FoNetu da je Štrajkački odbor danas doneo odluku o prekidu štrajka, a radnici će sutra obnoviti proizvodnju.

Bivši vlasnik „Goše“ ostao je dužan radnicima za neisplaćene zarade preko 600.000 dinara pojedinačno, zbog čega su zaposeni stupili u štrajk 28. marta, tražeći pored toga i povezivaje radnog staža kao i overu zdravstvenih knjižica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari