Ako se sutra ispostavi da je novac svim radnicima fabrike u Smederevskoj Palanci uplaćen oni bi mogli da se na svoja radna mesta vrate već u petak, kaže za Danas predsednik Štrajkačkog odbora u Goši Milan Vujičić.

“Neki su dobili novac, moramo da vidimo sutra da li su ga svi dobili. Ako jesu, onda u petak počinjemo da radimo. Dogovor sa kupcima koji su obećali da će nam uplatiti po 30.000 dinara postignut je danas. Sa rukovodstvom fabrike smo postigli dogovor da će se od prodaje postolja za vagone i plavih putničkih vagona namiriti sva potraživanja poslodavca prema radnicima”, ističe Vujičić.

Radnici Goše štrajkuju od marta tražeći od poslodavca da im isplati sva dugovanja koja iznose gotovo 600.000 dinara po radniku. U trenutku kada je štrajk počeo bivši vlasnik ŽOS Trnava je dužan radnicima u Goši bio 1,8 miliona evra, a državi na ime poreza čak četiri miliona evra. Slovačka kompanija je početkom aprila Gošu prodala kiparskoj firmi Lisnart.

Vujičić kaže za naš list da će se “Vlada reprogramom” rešiti problem sa neuplaćenim penzijskim i socijalnim osiguranjem.