Radnici Goše pozvali Vučića da spreči stečaj 1

Radnici Fabrike šinskih vozila „Goša“ uputili su danas otvoreno pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić u kojem traže da posete ovu fabriku i uvere se u njenu mogućnost da radi.

Radnici „Goše“ vam se obraćaju poslednji put sa nekim zahtevom, jer firma ima zakazan sudski proces o uvođenju stečaja za 16. novembar, dodaje se u pismu.

U slučaju uvođenja stečaja više neće postojati radnika koji će vam dosađivati, već će to biti socijalni slučajevi, upozorili su radnici u apelu.

U slučaju da se ne proglasi stečaj, naveli su oni, firma ima potpisane ugovore koji bi garantovali nesmetan rad, povećanja broja zaposlenih i mogućnost regulisanja reprograma o povezivanju staža i socijalnog osiguranja.

I sami vidite šta je bolje za 320 porodica direktno zavisnih od „Goše“, kao i nekoliko desetina porodica naših poslovnih partnera. Imajući u vidu sve ovo molimo vas da nam pomognete, poručili su radnici.

Naša želja je da nas posetite i date novu energiju zaposlenima kao što je to bilo i prilikom vaše posete u aprilu, zatraženo je od Vučića.

Obraćajući se premijerki Ani Brnabić, radnici su istakli da su impresionirani njenim stavom u odbrani svoje porodice.

Molimo vas sa takvom predanošću pokušate da odbranite i naše porodice. Ko na taj način brani svoju porodicu, spreman je da brani i svoj narod. I vas pozivamo da posetite našu fabriku i da se na licu mesta uverite u želju i mogućnost da radimo i sačuvamo fabriku, istakli su radnici.

Radnici „Goše“ zahvalili su ministru privrede Goranu Kneževiću na dosadašnjoj pomoći, uz molbu da ispuni dato obećanje o overavanju zdravstvenih knjižica i sprovođenju u život sporazuma o prekidu štrajka, koji je potpisan uz pomoć Agencije za mirno rešavanje radnih sporova. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari