Ukupno 152 radnika AD Pobeda armature iz Novog Sada, fabrike u stečaju, ostvarilo je kod Fonda solidarnosti pravo na isplatu zaostalih zarada za devet meseci i njima su juče uručena rešenja na osnovu kojih će moći da podignu novac. Na ime zaostalih zarada za ovu grupu radnika iz Fonda će biti uplaćeno ukupno 4.

Ukupno 152 radnika AD Pobeda armature iz Novog Sada, fabrike u stečaju, ostvarilo je kod Fonda solidarnosti pravo na isplatu zaostalih zarada za devet meseci i njima su juče uručena rešenja na osnovu kojih će moći da podignu novac. Na ime zaostalih zarada za ovu grupu radnika iz Fonda će biti uplaćeno ukupno 4.882 412 dinara, a koliko će svako posebno da dobije zavisi od broja ostvarenih sati. Svečanoj isplati zarada radnicima za devet meseci pre ulaska firme u stečajni postupak, u centrali Pobede na Petrovaradinu prisustvovaće narodni poslanik Maja Laušević i načelnik Novosadskog okruga Darija Šain.
Fond solidarnosti kao državna institucija već treću godinu pomaže zaposlenima u firmama koje su pod stečajem da ostvare pet osnovnih prava, od kojih je prvo isplata zaostalih zarada, poreza i doprinosa za devet meseci pre početka stečajnog postupka. Pre dva dana svoje pravo na isplatu zaostalih plata ostvarila su 52 zaposlena u fabrici dečije obuće Vesna iz Bele Palanke. Inače, a kod Fonda solidarnosti pravo na isplatu zaostalih zarada ostvarilo je više 300 radnika te fabrike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari