Zaposleni u preduzeću Elektroizgradnja u Bajinoj Bašti, koje zapošljava 250 radnika i proizvodi betonske stubove za elektromrežu, od srede, kada su organizovali protest, ne dozvoljavaju poslovodstvu da uđe u fabriku.

Obustava rada, drugi put za tri meseca, posledica je nezadovoljstva radnika, koji zahtevaju isplatu zarada od oktobra prošle godine, poštovanje obaveza vlasnika iz kupoprodajnog i kolektivnog ugovora, kao i veći obim proizvodnje. Obrad Mijailović, predsednik Samostalnog sindikata u toj fabrici, saopštio je da su zaposlenima od oktobra prošle godine uplaćivani delovi zarada, ali ne i doprinosi, te da je drastično opao obim proizvodnje.

– Vlasniku smo jasno stavili do znanja da ih nećemo pustiti u preduzeće dok ne izmire svoje obaveze, a nakon toga spremni smo da razgovaramo – saopštio je za Danas Mijailović.

Iz istih razloga zaposleni su štrajkovali polovinom decembra, ali su protest zamrzli, nakon što su kontrolori Agencija za privatizaciju naložili vlasnicima da ispune preuzete obaveze. Međutim, tadašnji direktor Miljko Kragović podneo je ostavku. Za novog direktora izabran je Denis Poljak, kome radnici juče nisu dozvolili da prvi put uđe u fabriku.

– Nećemo ih pustiti u preduzeće dok vlasnik ne bude ispunio sve zahteve iz izveštaja o kontroli Agencije za privatizaciju, a nakon toga spremni smo na razgovor“, poručio je Mijailović i objasnio da direktor juče nije pokušao da uđe u preduzeće. Elektroizgradnja je pre godinu dana bila u plusu 15 miliona, a trenutno gubitak premašuje sumu od 100 miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari