Rajaner otvorio bazu u Zagrebu, do aprila 2022. očekuje 700.000 putnika 1Foto: EPA-EFE/ IAN LANGSDON

Rajner je danas na zagrebačkom aeroromu otvorio bazu s jednom letelicom, do kraja godine u planu su tri, a uz ulaganje od 300 miliona dolara očekuje da će do kraja poslovne godine, odnosno aprila 2022. u Zagreb dovesti oko 700 hiljada putnika.

Kako prenosi Hrvatska radio-televizija, najavljeno je da će Rajner iz Zagreba tokom zimskog reda letenja imati 60 letova nedeljno u 24 strana odredišta, od kojih je devet novih.

„U Zagrebu vidimo velik potencijal za razvoj našeg posla. Verujem da će se Zagreb, ako ovde nastavimo investirati, pretvoriti u još jaču turističku destinaciju“, kazao je na konferenciji za novinare na aerodromu „Franjo Tuđman“ predsednik Uprave Rajnera Edi Vislon.

Zagreb leti povezujemo s 15 odredišta u Evropi, a s 24 zimska putnici će imati velik izbor letova, dodao je on: „Želimo leteti cele godine i unapređivati poslovanje u Hrvatskoj. Imamo baze u Zadru i Zagrebu, a letimo i u Pulu i vidimo jako dobre rezultate.“

Na pitanje kolika je snaga hrvatskog tržišta u odnosu na neka druga na Mediteranu, Vison je odgovorio da je Španija najveće tržište, a ispred Hrvatske su Italija, Grčka i još neke zemlje po broju letova i destinacija, no u Hrvatskoj vidi dobru priliku za posao, jer je atraktivna, sve traženija, a u pandemiji i jedna od sigurnijih destinacija.

„Ovoga leta očekujemo dužu sezonu nego lani, pa i u Hrvatskoj, koja je sada u dobroj situaciji i nadamo se da će tako i ostati“, kazao je on, najavljujći povodom otvaranja baze „jako povoljne karte“ do 25. jula.

Novinari su pitali i da li bi Rajner mogao i hteo prevoziti na linijama između Zagreba i Dubrovnika ili Splita, odnosno po Hrvatskoj. Vilson je rekao da to radi, uz sufinansiranje države domaći nacionalni prvoznik Croatia Airlines, što je nazvao „teško razumljivim“ jer takve odlične destinacije Rajner bio radio bez potpore.

On je kazao da će Rajner u idućih nekoliko godina flotu povećati na više od 600 aviona, u što investira 22 milijarde dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari